filter projecten

Tentoonstelling ‘De Steenmarter’

2013 is door de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot het Jaar van de Steenmarter. In opdracht van het Natuurmuseum Nijmegen ontwikkelde Kraakhelder daarom de tentoonstelling De Steenmarter. Over het boeiende leven van een slim, maar soms ook lastig dier.

 

Het publiek bekijkt de steenmarter door de ogen van de familie Stamp. Sinds kort hebben ze een wilde steenmarter op hun zolder. Vader is moordlustig, moeder heeft last van de stank, zoonlief is gefascineerd door de skills van die gast en dochter werpt zich op als verwoed dierenbeschermer. De hond Herrie is vooral bang en slaat bij het minste of geringste aan: waf, waf, waf! 

 

De expositie belicht het fascinerende leven van de steenmarter. Ook zijn directe familieleden, zoals de otter en de boommarter, geven acte de precense. En als je een steenmarter in huis hebt kun je in de expositie tips vinden om deze overlast op een diervriendelijke manier te beperken? De Steenmarter is geschikt voor alle leeftijden en is tot begin september 2013 te bewonderen in Natuurmuseum Nijmegen. 

Afbeeldingen

Het logo van de expositie

Het logo van de expositie

Foto steenmarter

Foto steenmarter

Foto steenmarter

Foto steenmarter